Landgoed Zonheuvel Plastic Vrij!

Sinds 8 juni is Landgoed Zonheuvel als tweede zone Plastic Vrij op de Utrechtse Heuvelrug. De Utrechtse Heuvelrug moet in 2026 geheel PlasticVrij zijn. De PlasticVrije zone is een initiatief van GoedVolk en wordt ondersteund door Staatsbosbeheer en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Een PlasticVrije zone houdt in dat bezoekers gevraagd worden om zo min mogelijk plastic te gebruiken en geen zwerfafval achter te laten. Iedereen kan bijdragen aan een PlasticVrije omgeving. Lees het volledige artikel van de Utrechtse Heuevelrug hier.

Plastic Vrije ambities

De PlasticVrije Zone werd namens de gemeente Utrechtse Heuvelrug geopend door wethouder Hans Waaldijk: “Het zal fantastisch zijn als er nog meer ondernemers en terreineigenaren aanhaken op dit initiatief. Zo kunnen we samen het Nationaal Park nog mooier maken”.

De ambitie is om een leefomgeving zonder wegwerp plastic te creëeren. Dit kan je bereiken door onder andere minder plastic in openbare ruimtes achter te laten, dit is waarom PlasticVrije Zone in het leven is geroepen. Waarom kiezen we voor PlasticVrije Zones? Het vele zwerfafval dat achterblijft op land en in water heeft een negatief effect op de natuur, dier en mens. Daarom zijn steeds meer gebiedseigeneraren in samenwerking met vrijwilligers bezig om de gebieden schoon te krijgen. Het belangrijkste is dat er bewustzijn groeit en we stoppen met het verspreiden van zwerfafval zoals plastic. Lees hier meer over de PlasticVrije Zone

Master Meetup SDG

De Master Meetup SDG is voor iedereen die de SDG’s wil verkennen en er concreet mee aan de slag wil gaan om duurzaamheid binnen zijn of haar organisatie tastbaar te maken. Tijdens de Master Meetup SDG spelen we in groepen de SDG RoadMapp. Deze RoadMapp vormt een waardevol hulpmiddel voor organisaties en bedrijven om met hun medewerkers (op alle niveaus) de SDG’s te verkennen en er concreet mee aan de slag te gaan. Daarnaast word je geïnspireerd door de visies en praktijkverhalen van de keynote sprekers. SDG House Utrechtse Heuvelrug zal op dinsdag 7 december a.s. gastheer zijn van de eerste editie van de Master Meetup SDG. Dit zal plaatsvinden in Landgoed Zonheuvel te Doorn.

De deelnameprijs bedraagt € 499,- excl. BTW per persoon. Schrijf je in vóór 15 juni en profiteer van € 100,- early bird korting! Je betaalt slecht € 399,- excl. BTW. Of maak gebruik van groepsboek korting vanaf 5 deelnemers en ontvang 25% korting per kaart. Meld je nu hier snel aan!

Foto van https://www.np-utrechtseheuvelrug.nl/bericht/ook-landgoed-zonheuvel-plastic-vrij/

OVERZICHT NIEUWS